Edit Content

Maesstro Band

O formație de artiști din Iași cu studii muzicale și cu experiență în muzica de nuntă și de petrecere. Vă asigurăm că veți face cea mai bună alegere invitându-ne să susținem atmosfera evenimentului dumneavoastră.

Planificarea unei nunți este o ocazie perfectă pentru a-ți exprima personalitatea și stilul. Dacă ești pasionat de farmecul și eleganța epocilor trecute, o nuntă cu tematică de epocă este alegerea ideală. Fie că te inspiră glamour-ul anilor ’20, eleganța anilor ’50 sau vibe-ul vibrant al anilor ’80, o astfel de tematică va transforma ziua nunții tale într-o călătorie în timp memorabilă. În acest articol, vom explora idei și sfaturi pentru organizarea unei nunți cu tematică de epocă, astfel încât să te asiguri că evenimentul tău este cu adevărat unic și special.

1. Alegerea Epocii Potrivite

Primul pas în planificarea unei nunți cu tematică de epocă este să alegi perioada care te inspiră cel mai mult. Fiecare epocă are propriul său stil distinct și farmec, iar alegerea ta va influența toate aspectele evenimentului, de la decor și vestimentație până la muzică și meniu.

Anii ’20: Glamour și Eleganță

Anii ’20 sunt cunoscuți pentru stilul lor glamour și exuberanța caracteristică perioadei Great Gatsby. Alege rochii de mireasă cu franjuri, perle și detalii art deco, și costume de mire cu papion și bretele. Decorurile pot include candelabre strălucitoare, oglinzi mari și elemente aurii sau argintii.

Anii ’50: Eleganță Clasică

Anii ’50 aduc o notă de eleganță clasică și romantism. Alege rochii de mireasă cu talie marcată și fuste ample, iar pentru mire, un costum clasic și rafinat. Decorurile pot include culori pastelate, flori proaspete și elemente vintage precum mașini de epocă sau mobilier retro.

Anii ’80: Energie și Culoare

Anii ’80 sunt caracterizați de culori vibrante și energie explozivă. Alege rochii de mireasă cu umeri supradimensionați și detalii strălucitoare, iar pentru mire, costume colorate și excentrice. Decorurile pot include neon, baloane colorate și elemente specifice culturii pop.

2. Decor și Ambianță

Anii ’20: Eleganță și Strălucire

 • Folosește candelabre strălucitoare, oglinzi mari și elemente aurii sau argintii.
 • Alege culori bogate precum negru, auriu și alb pentru a crea un decor sofisticat.
 • Adaugă detalii art deco și aranjamente florale elegante.

Anii ’50: Romantic și Clasic

 • Folosește culori pastelate, flori proaspete și elemente vintage.
 • Adaugă detalii romantice precum panglici și dantelă.
 • Alege mobilier retro și decorațiuni inspirate din diner-urile americane.

Anii ’80: Vibrant și Energic

 • Folosește culori neon și baloane colorate.
 • Alege elemente de decor specifice culturii pop și muzicii anilor ’80.
 • Adaugă lumini stroboscopice și efecte de fum pentru o atmosferă de petrecere.

3. Vestimentație

Anii ’20:

 • Rochii de mireasă cu franjuri, perle și detalii art deco.
 • Costume de mire cu papion, bretele și pălării.

Anii ’50:

 • Rochii de mireasă cu talie marcată și fuste ample.
 • Costume clasice și rafinate pentru mire.

Anii ’80:

 • Rochii de mireasă cu umeri supradimensionați și detalii strălucitoare.
 • Costume colorate și excentrice pentru mire.

4. Muzica și Distracția

Muzica joacă un rol crucial în crearea atmosferei potrivite la nunta ta de epocă. Alege formatii nunta care să interpreteze muzică specifică perioadei alese. O formatie nunta potrivită va aduce viață și energie evenimentului, fie că este vorba de jazz și swing pentru anii ’20, rock ‘n’ roll pentru anii ’50 sau hit-uri pop pentru anii ’80.

Anii ’20:

 • Muzică jazz și swing pentru a recrea atmosfera glamour a perioadei Great Gatsby.

Anii ’50:

 • Muzică rock ‘n’ roll și balade romantice pentru a aduce farmecul clasic al anilor ’50.

Anii ’80:

 • Muzică pop și rock din anii ’80 pentru a aduce energia și culoarea acestei perioade vibrante.

5. Meniul și Băuturile

Un meniu bine ales poate întări tema nunții și poate crea o experiență culinară memorabilă pentru invitații tăi. Alege preparate și băuturi specifice epocii alese pentru a completa perfect atmosfera evenimentului.

Anii ’20:

 • Meniu: Pentru o nuntă inspirată din anii ’20, optează pentru un meniu sofisticat și elegant. Serviți aperitive precum tartine cu caviar, canapés și brânzeturi fine. Pentru felurile principale, alegeți preparate rafinate precum somon fume, rață cu portocale sau file de vită Wellington. Deserturile pot include prăjituri elegante și torturi decorate cu detalii art deco.
 • Băuturi: Cocktail-urile clasice sunt un must pentru această perioadă. Martini, Manhattan și gin tonic sunt alegeri excelente. Adăugați și un bar de șampanie pentru un plus de glamour.

Anii ’50:

 • Meniu: Meniul pentru o nuntă tematică anii ’50 poate include preparate inspirate din diner-urile americane. Serviți burgeri gourmet, milkshake-uri, hot dog-uri și cartofi prăjiți. Pentru desert, optați pentru plăcinte de mere, cupcakes și sundae-uri.
 • Băuturi: În ceea ce privește băuturile, un bar de milkshake-uri personalizabile și sucuri retro va aduce un strop de nostalgie. Cocktail-urile clasice precum Tom Collins sau Whiskey Sour sunt, de asemenea, potrivite.

Anii ’80:

 • Meniu: O nuntă inspirată din anii ’80 poate avea un meniu excentric și diversificat. Alegeți preparate colorate și inovative precum salate exotice, sushi, și finger food creativ. Pentru desert, torturile decorate cu culori neon și prăjiturile inspirate din dulciurile anilor ’80 sunt ideale.
 • Băuturi: Băuturile colorate și neon sunt esențiale. Serviți cocktail-uri precum Blue Lagoon, Tequila Sunrise și Pina Colada. Adăugați și băuturi cu gheață uscată pentru efecte vizuale spectaculoase.

Concluzie:

O nuntă cu tematică de epocă (anii ’20, ’50 sau ’80) este o alegere minunată pentru cuplurile care doresc să aducă un strop de farmec și eleganță din trecut în ziua lor specială. Cu atenție la detalii și creativitate, puteți transforma nunta voastră într-o călătorie în timp memorabilă și plină de stil. De la decor și vestimentație până la muzică și meniu, fiecare aspect al nunții voastre va contribui la crearea unei atmosfere deosebite și autentice.